Tandverzorging door zachter water

  • door

Tandverzorging door zachter water

Hard en zacht water, persoonlijk had ik hier nog nooit van gehoord. Het blijkt echter heel normaal te zijn. Afhankelijk van je woonplaats en je leidingen heb je te maken met hard of zacht water. Hoe harder het water, hoe belastender dit is voor je huishoudelijke apparatuur, maar ook voor je tanden. Wat kun je hier aan doen?


Tandsteen

Een kwaaltje waar veel mensen zich dagelijks aan behandelen is tandsteen. Heel normaal om het te laten verwijderen, maar liever heb je het natuurlijk niet. Het hardheid van het water heeft hier invloed op. Hoe harder het water is, hoe meer calcium er in het water zit. Dit veroorzaakt irritaties en zorgt voor meer tandsteen.


Je kunt daarom je tandsteen bij ieder tandartsbezoek keurig laten verwijderen, maar ook het water heeft hier invloed op. Hoe goed je ook poets. Dit betekent dat je op sommige plekken (met name in de randstad) soms ‘poets met de kraan open’. Bij écht hard water kun je beter kiezen voor een oplossing naast goed poetsen uiteraard, bijvoorbeeld een waterontkalker voor thuis


Dit is een klein apparaat dat je kunt bevestigen op je leidingen welke ervoor zorgt dat er minder kalk in je water ontstaat. Dit kan op verschillende manieren, maar een magnetische waterontharder is in opkomt. Hiervoor hoef je geen hele dure machines te kopen maar je kunt het zelf eenvoudig op je leidingen schroeven.


Een groot voordeel naast minder tandsteen is de houdbaarheid van je apparatuur. Ook je waterkoker, wasmachine en andere machines die water gebruiken zoals de vaatwasser gaan namelijk minder lang mee. Het is daarom een investering die je eenmalig kunt doen welke je blijft helpen. Er zijn verschillende waterontharders die je kunt kopen. Hier vind je de amfa 4000 waterontharder test v.s. aquamag 7000. In de vergelijking zijn een hoop zaken naast elkaar gelegd zodat je zelf kunt bepalen welke het beste bij je past.